Betrokkenen

Veel betrokkenen zijn voorstander het duurzaam opwekken van energie in de polders Reijerscop en Rijnenburg, maar geen voorstander van de Utrechtse plannen met 8 windmolens van 235 meter hoog. Wilt u duurzame energie en woningbouw, maar geen windmolens in Rijnenburg en Reijerscop , stuur de brief.

Klik hier om de brief te versturen!

R

De Initiatiefnemer

Cees Bos is ondernemer en inwoner van De Meern. Tevens is hij Raadslid in de Gemeenteraad van Utrecht. Hij maakt zich zorgen over de keuzes die door het huidige college worden gemaakt en is daarom dit initiatief gestart.

R

De Expert

Fred Jansen, voorzitter NKPW, geoloog en klimaatonderzoeker, is expert op het gebied van windenergie. Hij geeft aan dat windenergie in Rijnenburg marginaal bijdraagt aan de energie-opgave van de stad en regio.

R

De Burger

Sander Dilweg, bewoner van de Meern. Geeft aan dat de gemeente flatert op het gebied van participatie op diverse fronten. Men wil gewoonweg niet luisteren naar bewoners.

R

De Bewoner

Marco van den Hogen, bewoner van Reijerscop raakt ingesloten door enerzijds de A12 en anderzijds de windmolens. Gemeente Utrecht heeft geen interesse in het welzijn van de inwoners.

R

De Buurgemeente

Hendrie van Assem, fractievoorzitter Inwonersbelangen Woerden. “De inwoners maar ook de gemeenteraad van Woerden en Harmelen zijn buiten spel gezet. Zo ga je niet met elkaar om”, aldus van Assem.

R

De Bedrijfseigenaar

Mercedes van der Kraats is manegehouder, maakt zich ernstig zorgen over de effecten van de windmolens op de gezondheid van haar 100 paarden en daardoor verlies van klanten. De door haar geconsulteerde professoren delen deze zorgen.

R

De Buren van Rijnenburg

Pieter van Veenen van Buren van Rijnenburg is enorm bezorgd over de hele gang van zaken. Een mislukt participatieproces, desinformatie en het doordrukken van plannen waar niemand op zit te wachten.

R

De Provincie

Stefan Berlijn, statenlid van Forum voor Democratie wil niet dat de provincie en Utrecht windmolens doordrukken ten koste van alles, ten koste van de belangen van de inwoners. Het is wonen of windmolens. Forum wil wonen.

R

De Buurgemeente

Reem Bakker, gemeenteraadslid voor de fractie Bakker in Woerden stelt dat men zich moet focussen duurzaamheidsambitie op lange termijn. Daar horen geen windmolens bij. Ga beginnen met de woningbouwopgave.